Showroom/Winkel in Alkmaar
Afhalen mogelijk
Binnen een werkdag verzonden
15% Herfstkortingscode hk15
Groente: makkelijk te bereiden, maar ook heel makkelijk te verpesten.

Groente grillen is een van onze favoriete manieren om ons voor te bereiden op een smaakvolle zomer, en met dit recept om groente te bereiden, zul je het hele seizoen gegrilde groente op het menu hebben staan.

Gegrilde Groente

Groente: makkelijk te bereiden, maar ook heel makkelijk te verpesten. Groente grillen is een van onze favoriete manieren om ons voor te bereiden op een smaakvolle zomer, en met dit recept om groente te bereiden, zul je het hele seizoen gegrilde groente op het menu hebben staan.

Gegrilde groente A

2 Pompoen
2 Courgette
1 Ui
1 Rode Paprika
2 eetlepels rubkruiden naar smaak

Methode:
1. Stel de barbecue in op ca. 250 graden, directe zone.
2. Snijd de pompoen en courgette in de lengte in "zodat je speren hebt. Snij de uien in schijven en de paprika in repen.
3. Vet de groenten lichtjes in met olie voor smaak en voor een betere warmteoverdracht (niet te veel olie).
4. Leg de pompoen, courgette, uienschijven en paprika op het grillrooster. Schroei elke kant 1 tot 2 minuten aan om iets zachter te worden. Grill vervolgens alle groenten aan alle kanten op hoog vuur zonder te zacht te worden. Breng alle groente over naar een snijplank. Snij alle groente in grote hapklare stukken.

Eventueel nog:

1. Gebruik de gietijzeren bakplaat en zorg ervoor dat de grill 250 graden is. Leg de gegrilde en bijgesneden groenten op de bakplaat voor een laatste schroei. Kruid de groente nog 1 keer met de rub, rol de groente op het hete oppervlak en giet wat Maple siroop erover om te glazuren. Laat de saus iets inkoken.
2. (Optioneel flamberen: zorg ervoor dat iedereen uit de buurt van de grill is, giet heel voorzichtig kopje Bourbon niet uit de fles over de groenten voor een laatste glazuur. Zorg ervoor dat u uzelf of anderen niet verbrandt! Laat de bourbon 1 min flamberen. Zodra de vlammen gedoofd zijn, de groente in het reducerende glazuur leggen 
3. Leg de groente op een schaal en serveer warm!

Gegrilde Groente
Vragen of opmerkingen over onze producten?