Showroom/Winkel in Alkmaar
Afhalen mogelijk
Binnen een werkdag verzonden
15% Herfstkortingscode hk15

Gerookte kalkoen

De feestdagen komen er weer aan en met dit recept serveer je kalkoen op een extra feestelijke wijze. Dit gerecht zal niet snel vergeten worden!

Pekel:

8 liter ijskoud water, 
1 kopje zeezout
1/2 kop bruine suiker
2 el verse tijm
1 el mosterd
1 el zwarte peper
1 el knoflookpoeder
2 el uienpoeder
1 kop frank's hot sauce (AH)

Pak ongeveer een liter uit de 8 liter water en doe het in een pan. Voeg het zout en de suiker toe en zet de pan op een laag vuurtje. Zodra dat is opgelost, voeg je de rest van de ingrediënten toe. Warm het verder op maar haal voordat het kookt de pan weer van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dit daarna weer toe aan de rest van het koude water en bewaar het gekoeld tot gebruik.

Voeg de kalkoen aan de pekel toe en zorg ervoor dat de kalkoen helemaal ondergedompeld is. De kalkoen dient gekoeld, minimaal 2 uur per kilo gepekeld te worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een grote zak in de koelkast.

Injectie Recept:

250 gram ongezouten boter
1 flesje bier 
1 el zeezout
1 el paprikapoeder
1 el van je favoriete bbq rub
1 el mosterdpoeder
1 el knoflookpoeder
1 el fijngemalen zwarte peper

Laat de boter in een pannetje smelten en voeg het bier toe. Breng dit aan de kook op laag vuur. Voeg de andere ingrediënten toe en laat 10 minuten langzaam koken. Laat dan afkoelen voor gebruik.

Gebruik de marinade injector en injecteer de kalkoen op zoveel mogelijk plaatsen. De rest kan worden gebruikt om de kalkoen te bedruipen, tijdens het garen.

Rub:

3 el van je favoriete BBQ rub
3 el gevogelte rub

Wrijf de kalkoen in met deze rub.

Verwarm de barbecue naar 160 graden en stel in op indirect garen. Voeg een flinke chunk (ongeweld!) rookhout toe. Gaar de kalkoen totdat de dikke borst ca. 70 graden heeft bereikt. Haal de kalkoen van de barbecue en laat een half uur rusten.

Fijne feestdagen.

Vragen of opmerkingen over onze producten?