Showroom/Winkel in Alkmaar
Afhalen mogelijk
Binnen een werkdag verzonden
15% Herfstkortingscode hk15

Spare Ribs st. Louis Style

1 Spare Ribs

2 tl zout
2 eetlepels zoete rub
2 stukken rookhout (Hickory)
Pink Butcher Paper

2 eetlepels Dijon Mosterd
2 eetlepels honing
2 eetlepels bruine suiker
5 plakken ongezouten boter van 2,5cm dik
2 tl BBQ Rub


Bereidingswijze:

  1. Stel de barbecue in op 150 graden celsius.
  2. Haal het vlies van de achterkant van de ribben. Kruid beide kanten, eerst met zout en daarna met de zoete rub. Laat 30 minuten rusten.
  3. Plaats de houtblokken in het vuur en stel de barbecue in op indirect roken door de 2 hitteschilden en/of de SlōRoller te installeren. Leg de ribben met de botzijde naar beneden op het rooster en sluit de deksel.
  4. Rook 1½ uur, draai de Spare Ribs na 45 minuten om.
  5. Leg Pink Butcher Paper klaar en kruid in het midden een vel (waar de bovenkant van het ribrek zal liggen) met Dijon Mosterd, bruine suiker, plakken boter en BBQ-rub.
  6. Leg de ribben neer, met de vleeskant naar beneden, in de kruiden. Vouw goed dicht. Plaats de ingepakte ribben terug op de barbecue met de ingepakte kruidenzijde naar boven.
  7. Laat 45 minuten liggen op 150 graden, draaide ribben om en laat nog eens 45 minuten liggen.
  8. Open voorzichtig de verpakking en controleer op gewenste malsheid met een dunne punt van een mes of thermometersonde (niet op temperatuur maar op malsheid). Als er te veel weerstand is, leg de ribben dan terug met de vleeskant naar boven en laat nog eens 30 minuten liggen en controleer opnieuw op gaarheid.
Vragen of opmerkingen over onze producten?