Showroom/Winkel in Alkmaar
Afhalen mogelijk
Binnen een werkdag verzonden
Tot 10% korting met code hk10

Varkenshaas op z'n best

Dit recept van geroosterde varkenshaas is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een leuke, snelle en makkelijke lunch. Met dit recept haal je ook het beste uit je Kamado Joe.

Recept:

2 Varkenshaasjes (Livar, of nog mooier; Iberico)

Marinade:
½ Kopje Dijon mosterd
2 tl geperst knoflook
2 takjes rozemarijn, vers gehakt
2 takjes verse tijm
5 blaadjes salie
1 eetlepel rub naar keuze
2 tl Olijfolie

Bereidingswijze:
1. Breng de kamado naar een temperatuur van 230 graden celsius en plaats een gietijzeren grillrooster.
2. Meng alle ingrediënten in een kom. Wrijf de varkenshaas hiermee in samen met de rub en laat minimaal een uur marineren.
4. Plaats de gemarineerde varkenshaas voor 6 tot 7 minuten op het grillrooster en draai daarna om. Laat nog eens 10 minuten liggen. Draai hierna naar een kant die nog een beetje aangebraden moet worden tot een kerntemperatuur van 60 graden celsius.
5. Haal de varkenshaas van het vuur en laat deze nog 8 tot 10 minuten rusten.