Showroom/Winkel in Alkmaar
Afhalen mogelijk
Binnen een werkdag verzonden
Levering uit eigen voorraad

Gevlinderde kip

Gevlinderde Kip op de Kamado Joe. De eenvoud van dit gerecht in combinatie met een fantastisch resultaat, dankzij de Kamado Joe! Eigenlijk zou dit een eerste gerecht moeten zijn van iedereen met slowcooking begint. Dit zou zo maar 1 van de 5 favoriete recepten kunnen worden!

Gevlinderde Kip:

1 hele kip
3 Eetlepels Brisket Rub
½ Bosje Tijm, Vers
125 gram boter, ongezouten (in vierkantjes gesneden)

Wijze:

1. Stel de grill in  op 160 graden indirect
2. Gebruik de methode in de video om de ruggengraat uit te snijden of gebruik een keukenschaar om hem uit te knippe. Breek het kielbeen (borst) en druk op het borstvlees om ervoor te zorgen dat de vogel plat wordt.
3. Maak met je vingers een zakje tussen het borstvlees en het vel van de kip. Stop een paar sneetjes boter en verse tijm onder de schil. Smeer vervolgens wat kruiden onder de schil en breng beide kanten van de vogel op smaak met de borstkruiden.
4. Leg de kip op de indirecte grill en braad ongeveer een uur en 15 minuten. Begin met het nemen van interne temperaturen en voeg indien nodig meer kooktijd toe. Zoek naar een borsttemperatuur van 80 graden en een been- en dijtemperatuur van 75 graden. Zodra de doeltemperaturen zijn bereikt, legt u de kip op een snijplank en laat u deze 10 minuten rusten.
6. Snijd de kip in plakjes zoals te zien in de video of gebruik je favoriete methode en geniet ervan!

Geen BBQ recept, tip of aanbieding missen?

Meld je aan voor ons grill journaal en wordt een echte Kamado master met onze tips en recepten. En ... na aanmelding ontvang je direct 5 euro korting op je eerst volgende bestelling.