Showroom/Winkel in Alkmaar
Afhalen mogelijk
Binnen een werkdag verzonden
15% Herfstkortingscode hk15

Lamsrack met Dijon Mosterd Knoflook Kruidenkorst:

2 lamsracks
1 eetlepel Lamsrub
2 eetlepels Dijon Mosterd
2 kopjes paneermeel
3 tenen knoflook
½ theelepel tijm, vers geplukt (zonder steel)
½ theelepel rozemarijn, vers geplukt (zonder steel)
½ kopje peterselie, geplukt (zonder steel)
¼ kopje olijfolie

Wijze:

1. Stel uw Kamado Joe in op ca. 200 graden. Gebruik een hitteschild om de kamado half direct en half indirect in te stellen. (Directe kant het rooster op het laagste deel van het Divide & Conquer grillsysteem en indirecte kant het rooster op het hoogste deel)
2. Snijd de vetkap en het vlies (elastine) van het lendengedeelte van het rack. (Bewaar de vetkap)
3. Gebruik een keukenmachine om de ingrediënten voor de korst te combineren en vermaal tot ze volledig zijn opgenomen. Zet de machine op lage snelheid, giet langzaam de olijfolie erin. Mix tot het mengsel er een beetje vochtig uitziet. Zet het mengsel apart voor later gebruik.
4. Kruid beide kanten van het lamsvlees en breng vervolgens op smaak met de gereserveerde lamsvetkap. Leg de lamsracks met de presentatiezijde naar beneden op het directe gedeelte van de grill. In 2 minuten dichtschroeien, draai dan om en gril de andere kant. (vergeet niet dat we hier op zoek zijn naar karamelisatie, we zullen roosteren op interne temperatuur nadat we hebben aangebraden, Dijon geverfd en de broodkruimelkorst aangebracht)
5. Nadat de racks zijn aangebraden en gekarameliseerd, haalt u deze van de grill en bestrijkt u de presentatiezijde met Dijon Mosterd. Verpak vervolgens het kruidenbroodkruimmengsel bovenop de Dijon. Plaats de afgedekte rekken aan de indirecte kant. Open de luchtschuif en de damper (bovenzijde) volledig. Kook tot je een interne temperatuur van tussen de 50 graden en 55 graden hebt bereikt en laat rusten waarna de kern nog een aantal graden hoger zal worden.
6. Gebruik een scherp mes en zorg ervoor dat u de korst niet afstoot, snijd het lamsvlees in 2 botdelen en leg het op uw presentatiebord. Genieten!!!